U-BOAT - nova dimenzija u vremenu

Svaki U-BOAT je kreacija ekskluzivne manufakture u Toskani, zemlji velike inspiracije i stila.

POVIJEST I TEHNOLOGIJA
Talijanska mornarica je 1942. godine naručila za svoje pilote ručne satove čiji su dizajn i proizvodnja morali zadovoljavati vrlo precizne tehničke specifikacije. Nastali su prvi nacrti robusnih ručnih satova sa snažnim karakterom, koje je izradio Ilvo Fontana, a koji su mogli garantirati maksimalnu preglednost i vodootpornost, te imali snažan i osebujan dizajn.
2000. godine Italo Fontana, Ilvov unuk, otkrio je te dragocjene nacrte. Oni su postali izvor njegove inspiracije za kreiranje prvog U-BOAT sata kao i njegovog gesla: „Nova dimenzija vremena“.
Priča o U-BOAT-u započinje.

INOVACIJA I KREATIVNOST
Italo Fontana
„Oduvijek sam bio fasciniran dizajnom, imam potpunu slobodu stvaranja, ne slijedim trendove. Nastojim raditi ono što drugi brendovi ne rade. Nemam obavezu stvarati uvijek iste stvari.“
Posvećenost detaljima, neprekinuta strast i predanost inovacijama i savršenosti zajedno s umom usmjerenim prema budućnosti, temelj su njegove kreativnosti.
Itala Fontanu intrigiraju inovacije: zbog toga stalno stvara vrijednost i nove ideje za svoje klijente. Istražuje ih ne obazirući se na tržište. Koristi moderne i neobične tehnike i zanimaju ga svi materijali pogotovo oni koji nikad nisu korišteni u urarstvu.  Patentirao je sistem izvlačenja krunice koje omogućuje lakše namještanje vremena i datuma, te ručni sat čiji je mehanizam potpuno uronjen u ulje, Capsoil kolekciju.

CAPSOIL
Capsoil prelazi granice tradicionalnog dizajna, ujedinjujući inovativne karakteristike s linijama retro stila. Elektromehanički švicarski mehanizam je potpuno uronjen u ulje niske viskoznosti. Ulje se pretače i u brojčanik naglašavajući ga, stvarajući iluziju odsutnosti stakla, optički efekt intenzivnije boje i veću preglednost. Ova tekućina stvara i mjehurić zraka koji je uvijek u pokretu i kao povećalo prelazi kazaljke koje kao da slobodno plutaju neprekrivene staklom. Vidljiv mjehurić zraka u brojčaniku kompenzira temperaturne promjene.

DARKMOON
Kolekcija inspirirana mjesecom, direktno s njegove tamne strane. Slijedeći ideju razrađenu po prvi puta u modelu Capsoil, Darkmoon duboko unaprijeđuje inovativni koncept „uronjen u ulje“.

SOMMERSO
Projektiran da izađe ususret potrebama onoga tko roni čak i na profesionalnom nivou i istovremeno ne propušta priliku da uskladi sat s najelegantnijom i najprofinjenijom odjećom. Sommerso linija je projektirana da  zadovolji rigorozne potrebe profesionalnog ronjenja i da ponudi dizajn koji je tehnički i smion i pamti instrumente visoke tehnologije prošlih vremena (prošlosti). Modeli Sommerso imaju obruč koji se okreće samo u jednom smjeru,  karakteristični element ronilačkih satova, koji omogućuje kontrolu nad vremenom provedenim pod vodom. Uz Sommerso, dio kolekcije je Dive-watch U-1001, poseban model testiran na 1001 metar dubine.

DOPPIOTEMPO
Posebno kreirani da zadovolje potrebe dinamičnog života i života putnika, satovi Doppiotempo su amblem sportskog izgleda koji istovremeno ne zanemaruje karakteristični identitet. Upotrebom specijalnog obruča i dodatne kazaljke prikazuju se istovremeno dvije vremenske zone.

CLASSICO
Bit stila, s čistim i legendarnim linijama, bezvremenski sat s urođenom elegancijom. Satovi Classico su kreirani za muškarce i žene sa snažnom osobnošću. Krunica na lijevoj strani, s patentiranim sistemom zaštite i serijskim brojem čine svaki sat jedinstvenim. Automatik mehanizam personaliziran U BOAT specifikacijom.

SLAVNE OSOBE    
Kreacije Itala Fontane plijene pažnju slavnih osoba diljem svijeta. U-BOAT satovi mogu se vidjeti u filmovima kao što su „Tokarev“ s Nicholasom Cageom i „Expendables“ s Arnoldom Schwarzeneggerom.
Hollywoodski filmski glumci, među kojima i Steven Seagal, često nose U-BOAT satove na svojim premijerama. Strastven prema umjetnosti u svim njenim oblicima, Italo Fontana sponzorira brojna događanja filmske umjetnosti, kao što je Magna Graecia filmski festival i Sa.Fi.Ter međunarodni festival kratkog filma.
Ruski pjevač Emin, kao i bivši pjevač grupe Rammstein, Till Lindemann, uvijek nose U-BOAT sat na koncertima, a također i talijanski pop pjevači Renato Zero, Claudio Baglioni, Cesare Cremonini, Federico Zampaglione...