Oris Divers Kittiwake Limited Edition

Oris je ponovno izbacio limited edition ronilački sat kako bi obilježio namjerno potapanje bojnog broda Američke vojske, USS Kittiwake. Izgrađen 1944. godine USS Kittiwake služio je 54 godina u brojnim važnim misijama po cijelom svijetu. Jedna od njih bila je i potraga za crnom kutijom iz katastrofalne nesreće space shuttlea Challengera iz 1986. godine. 2011. godine, bojni brod je potopljen na Kajmanskom otočju, 30 metara ispod površine vode, kao umjetni greben, te služi najviše kao turistička atrakcija.
 
Novi Oris Kittiwake Limited izgleda kao spoj trenutačnog ProDiver i Col Moschin ronilačkog modela i barem što se karakteristika tiče, gotovo je identičan. Sat sa svojih 49 mm promjera nije baš za svačiju ruku, ali to je i razumljivo, pošto se radi o profesionalnom ronilačkom satu koji može zaroniti na 1000 metara dubine. Iako dimenzijama spada u malo veće satove, težinom spada u lakšu kategoriju, pošto je korišten materijal titan za kućište i metalni remen. Kao i svi high-end Oris modeli, i ovaj sat dolazi sa patentiranim Orisovim sustavom zaključivanja lunete, kao i štitnicima za krunicu.
 
Brojčanik je vrlo čistog dizajna, sa velikim indikatorima ispunjenim iluminacijskom bojom za odličnu čitljivost pod vodom i popularnim “valovitim” uzorkom, koji vrlo posebno izgleda na direktnom suncu i daje dozu ekskluzivnosti satu. Pozadinu sata krasi logo USS Kittiwake broda, te ugraviran limited broj primjerka.
 
Oris Kittiwake limitiran na samo 500 kom, za svaki proizvedeni Oris, donirati će se određeni iznos za održavanje Kittiwake Reef projekta. U samom brodu, u strojarnici, postavljena je ploča s Orisovom posvetom.
 

Ostale novosti

Galerija