LOUIS ERARD - prestiž u mehanici !

Prestižni mehanički satovi po atraktivnim cijenama, to je kratka definicija LOUIS ERARD-a.
 
Visoko kvalitetni mehanički ETA i DUBOIS DEPRAZ mehanizmi sa “komplikacijama” Moon Phases i Large Date dodatno su modificirani u urarskim radionama LOUIS ERARD-a.
 
Samo devet zaposlenih urara koji su bazirani u Le Noirmont-u daje satovima osobni potpis izvan današnje komercijalizacije i bezličnosti mnogih brand-ova koji se takmiče u osvajanju tržišta na uštrb kvalitete i klasičnog dizajna.
 
Firma je osnovana 1929. godine u La Chaux de Fonds kada se bavila isključivo sklapanjem satova za druge brand-ove. Pod imenom LOUIS ERARD prvi put se na tržištu pojavljuje 1931. godine. Trenutno zapošljavaju dvadeset ljudi, od kojih je devet već spomenutih urara koji su i okosnica firme.
 
LOUIS ERARD je prisutan u četrdesetak zemalja diljem svijeta u blizu 600 prodajnih mjesta. Pristup izradi i kreiranju satova limitiraju produkciju satova i na žalost (ili na sreću) mnogih, onemogućuju veću prisutnost na tržištu.
 
Kolekcija se sastoji od šest linija: 1931, Heritage, Les Asymetriques, La Sportive, La Carree i Emotion.
 
Ideja vodilja pri kreiranju vanjskog izgleda svih linija je “vječna klasika”, a nakon toga se dizajnerski nadovezuje bilo luksuzni, elegantni ili sportski izgled sata.