Dicta d.o.o.
Trpimirova 2/7
51000 Rijeka
Hrvatska

Tel: +385.51.215.255
dicta(a)dicta.hr

 
 
Nalazite se u > Rapport navijači i džepni satovi > Rapport džepni satovi
 
Rapport džepni satovi
Rapport džepni satovi
Rapport džepni satovi
Rapport džepni satovi
Rapport džepni satovi

 
OXFORD DŽEPNI SATOVI by RAPPORT LONDON
 
Oxford linija džepnih satova dolazi iz Engleske, iz kompanije Rapport koja ima tradiciju proizvodnje satova od 1989. godine. Svaki stručno izrađeni Rapport džepni sat je najfinije kvalitete, izvrsno pristaje i vješto je obrađen tako da predstavlja ozbiljnu konkurenciju švicarskim satovima. Izrađeni prema najvišim standardima, ovi satovi crpe inspiraciju od antiknih originalnih džepnih satova. Svaki sat dolazi u atraktivnoj kutiji od ekološke kože i uz pripadajući lanac - pravodoban poklon za uviđavnog gospodina. Mehanička linija Rapport džepnih satova sama je srž vrhunske Rapport izrade. Svaki sat ima precizan mehanički mehanizam sa 17 rubina i izdrađen je prema najvišim standardima kvalitete. Džepni satovi su elegantni i moderani. Za razliku od ručnih satova, nisu uobičajeni u svakodnevnoj upotrebi i trebali bi se koristiti za formalnije prigode. Oni su od oko 16. stoljeća do danas, cijenjeni zbog svoje elegancije i korisnosti.
 
 
Održavanje
 
  • Kao i svi mehanički džepni satovi moraju se navijati svaki dan. Za razliku od kvarcnog sata, mehanički sat ne treba bateriju!
  • Džepni sat treba tretirati s pažnjom i zaštititi od oštećenja kao i svaki komad finog nakita. Nikada ne forsirajte poklopac (kod takozvanih hunter modela) nakon granice gdje se sam otvara. To će oštetiti zglob ili oprugu i poklopac se neće moći pravilno zatvoriti. Nemojte ispustiti džepni sat, to će vjerojatno izazvati nepopravljivu štetu i nije pokriveno jamstvom proizvođača.
  • Džepni sat ne treba nositi u nezastićen u džepu zajedno s ključevima, kovanicama i sl. jer će oni sigurno izgrebati kućište, izgrebati ili oštetiti staklo a moguće je da će i oštetiti krunicu, osovinu i alku. Ova oštećenja nisu pokrivena jamstvom.
  • Povremeno slučajno zapljuskivanje vodom se može osušiti ali džepni sat nemojte uranjati u vodu. Voda može ući u kućište na nekoliko mjesta: kroz šarku, kvaku i krunicu/osovinu. Štete uzrokovane vodom nisu pokrivene jamstvom.
  • Mehaničke satove treba navijati svaki dan ali ne i "prenavijati", tj. ne forsirati nakon točke gdje krunica staje jer to može oštetiti mehanizam ili osovinu.
  • Satovi bez poklopca se obično nose s licem prema tijelu što je i ispravan položaj prilikom očitanja vremena i čime se staklo sata štiti od udaraca izvana.
  • Džepni satovi proizvedeni su od različitih materijala. Većina ima zaštitni lak koji će pravilnom upotrebom trajati dugo vremena. Nečistoće, prašina i otisci prstiju čiste se mekom krpom. Prilikom čišćenja nikada nemojte upotrebljavati nagrizajuće kemikalije jer će to oštetiti zaštitni lak.
  • Mehaničke satove treba svakih 3 - 5 godina servisirati (očistiti i nauljiti) ovlašteni urar, ili originalni proizvođač.


[SAD ILI NIKAD]
-20% popust na čitav asortiman Frédérique Constant satova..
više...
Novi brand u Dicta distribuciji
Frédérique Constant satovi..
više...
Bulova Precisionist Chronograph
Moćna Bulova napokon i u Hrvatskoj..
više...
 
Prodavaonica
RI br. 1

Centar za svakoga u središtu Rijeke !
više...
Prodavaonica ARENA br. 2
Diktiramo trendove u Zagrebu !
više...
Prodavaonica EXCLUSIVE br. 3
Za najzahtjevnije ljubitelje satova !
više...
Prodavaonica TOWER br. 4
Vaše carstvo u Tower centru !
više...

Dicta d.o.o., Trpimirova 2, 51000 Rijeka
Društvo je upisano u Registar Trg. suda u Rijeci MBS: 040026069
Žiro račun: 2402006-1100044056 otvoren kod Erste & Steiermarkische Bank d.d.
Temeljni kapital društva: 100.000,00 kn, unesen u cijelosti. Članovi Uprave: Anica i Ranko Radosavac