ORIS - mehanika u krvi !

Preko 100 godina ORIS je “čistokrvni” švicarski proizvođač isključivo mehaničkih satova. Svi ORIS satovi imaju karakterističnu i prepoznatljivu oznaku – crveni rotor mehanizma.

ORIS satovi su popularni kao i slavne osobe iz svijeta Formule 1, ronjenja, jazz-a, avijatičarstva – sve aktivnosti u kojima je ORIS prisutan na mnogo načina. Ipak, najznačajnija aktivnost je partnerski ugovor između ORIS-a i Formula 1 tima BMW Williams.

Pet je jednostavnih razloga zašto bi trebali imati ORIS sat: 

  • satovi su isključivo mehanički ! ORIS je vodeći brand u svijetu po prodaji mehaničkih satova do cijene od 20.000 kn.
  • karakterističan dizajn - satovi ORIS imaju izraženu osobnost i funkcionalnost. ORIS dizajn je “čist” i sat je dizajniran da bi bio funkcionalan.
  • švicarska kvaliteta - ORIS satovi proizvedeni su u Švicarskoj i nose oznaku SWISS MADE što znači da moraju ispuniti najviše standarde kvalitete.
  • ponosni na svoju povijest - ORIS za sobom ima povijest od preko 100 godina u proizvodnji mehaničkih satova u mjestu Holstein u Švicarskoj, gdje je i danas sjedište firme.
  • posvećeni osobnosti - ORIS proizvodi satove u suradnji sa osobama iz svijeta moto sporta, ronjenja, avijacije i kulture. Svi ti ljudi nose i podržavaju ORIS satove. ORIS satovi se prenose sa koljena na koljeno, iz generacije u generaciju.

 

PREDNOST MEHANIČKIH SATOVA:

 
Mehanički sat ima brojne praktične prednosti. Više je nego dovoljno precizan za dnevnu upotrebu, dugotrajan je i, ukoliko se se uredno održava, može se predavati iz generacije u generaciju kao vrijedna uspomena ili nasljedstvo.
 
Dobar mehanički sat je često točniji u kratkom periodu vremena od kvarcnog sata, kao što je npr. interval od 5 sekundi; mnogi su profesionalni fotografi otkrili da, ukoliko koriste mehanički sat za mjerenje ekspozicije, imaju točnije rezultate.
 
Mehanički satovi su otporni i na slaba magnetska polja.
 
Mehanički satovi nemaju baterije, te uopće ne zagađuju okoliš obzirom da su samodostatni i samostalno generiraju potrebnu energiju, te tako pridonose brizi, poštovanju i zaštiti okoliša.
 
Mehanički sat je suprotnost današnjoj potrošačkoj ("throw-away") kulturi i, budući da čuva okoliš, te je sam po sebi je prekrasan, sada je to, više nego ikada prije, praktična, korisna i efikasna mehanička naprava.